Cel puţin 29 de oameni au pierit arşi de vii şi încă nouă au fost răniţi într-o coliziune joi între un camion cisternă şi un autocar de turişti mexicani în sudul Mexicului, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Accidentul, care s-a produs la primele ore ale dimineţii pe o autostradă la frontiera între statele Guerrero şi  Michoacan, s-a soldat până acum cu 24 de morţi, a declarat Roberto Alvarez Heredia, purtător de cuvânt pentru securitatea statului Guerrero, într-un comunicat.

Articolul continua dupa recomandari

Coliziunea dintre cele două vehicule a provocat o explozie în urma căreia au murit carbonizaţi şoferul camionului cisternă, precum şi mai mulţi pasageri din autocar, a indicat, la rândul său, Marco César Mayares, secretar pentru protecţia civilă din Guerrero. Acesta informase iniţial cu privire la 20 de morţi în urma cumplitului accident.

"Îmi exprim solidaritatea cu familiile celor care i-au pierdut pe cei dragi în acest tragic accident.", şi-a prezentat condoleanţele într-un mesaj pe Twitter preşedintele mexican Enrique Pena Nieto.

Autocarul transporta turişti din Morelia, capitala statului  Michoacan, care mergeau la plajele din statul Guerrero, pe coasta Pacificului.

Toţi pasagerii erau cetăţeni mexicani, au precizat autorităţile. În prezent este în curs de desfăşurare identificarea victimelor.

Un grup de militari a fost trimis la locul accidentului pentru a securiza zona până la încheierea lucrărilor echipelor de intervenţie rapidă, iar autostrada va fi complet degajată.