Un tânăr câștigător la loto care și-a cheltuit toată averea de 10 milioane de lire sterline a ajuns să lucreze 7 zile pe săptămână. Michael Carroll livrează cărbune de la o mină din Scoția și câștigă acum 10 lire pe oră, sub media venitului în Marea Britanie.

La 36 de ani, Michael Carroll a trăit și ca milionar, și ca om al străzii. În 2002, a devenit unul dintre cei mai bogați câștigători ai loteriei Marii Britanii, când a luat potul de 9,7 milioane de lire sterline cu doar un bilet în valoare de o liră. Pe atunci avea 19 ani.

Articolul continua dupa recomandari

”Mă uit în urmă fără regrete”

Acum, nu mai are nimic din ce a câștigat la loto. Muncește din greu 7 zile pe săptămână, pentru doar 10 lire pe oră, în timp ce media în Marea Britanie e de peste 13 lire pe oră.

”Mă uit în urmă fără regrete. Am o viață bună, sunt liber și fericit pentru că mi-am recâștigat viața”, spune britanicul.

Cum a risipit averea

Potrivit ziarului Daily Record, atunci când a câștigat la loto, a dat 4 milioane de lire sterline familiei și prietenilor. A rămas cu 5,7 milioane de lire, bani pe care i-a cheltuit pe petreceri, droguri, băutură și prostituate.

Michael Carroll ține în mână biletul cu marele pot la lotoVezi 3 imagini în Galerie

Din cauza exceselor, Michael Carroll avea mari probleme cu alcoolul și a ajuns de câteva ori în arest în urma scandalurilor. Sătulă de necazuri și certuri, soția sa Sandra l-a părăsit.

În 2012, tânărul a fost declarat oficial falit, după ce a risipit tot ce câștigase la loto în urmă cu 10 ani. A pierdut toți banii, dar și casa cu 8 dormitoare pe care și-o cumpărase. Pentru o perioadă, a fost om al străzii. A avut apoi câteva joburi temporare,  la o fabrică de biscuiți și la un abator, care, în cele din urmă, s-a închis. Abia acum, la 7 ani după dezastru, spune că și-a găsit liniștea.

”Sunt norocos că sunt în viață”

Michael e distribuitor de cărbune în Morray, Scoția. 7 zile pe săptămână, livrează saci de cărbune către populație.

”Când îmi amintesc prin ce am trecut, îmi dau seama că sunt norocos că sunt în viață. Dacă mai aveam banii, acum eram la 2 metri sub pământ”, declară britanicul.

Britanicul cară un sac de cărbune pe stradăVezi 3 imagini în Galerie

Conform ziarului The Sun, Michael Carroll trăiește acum singur, într-un apartament cu 2 camere, pentru care plătește o chirie lunară de 500 de lire sterline.

”Oamenii mă întreabă adesea cum mă simt că am pierdut atâția bani. Le răspund că nu i-am pierdut, ci i-am cheltuit!”, dezvăluie tânărul.