Casa Albă a informat că refuză să coopereze în ancheta privind orice acțiuni de demitere împotriva președintelui Donald Trump. Într-o scrisoare trimisă liderilor democrați, Casa Albă consideră ancheta în derulare ca fiind fără temei și invalidă din punct de vedere constituțional.

Trei comisii ale Camerei, conduse de democrați, îl investighează pe Donald Trump, încercând să afle dacă președintele Trump a condiţionat un ajutor militar pentru Ucraina, în schimbul unei anchete care să-l privească pe Joe Biden, contracanditat al lui Trump în alegerile prezidenţiale.

Articolul continua dupa recomandari

Casa Albă refuză să participe în anchetă

O scrisoare emisă de Casa Albă prezintă un punct de vedere oficial al administraţiei prezidenţiale, precizând că refuză să coopereze cu comisiile de anchetă care îl cercetează pe Donald Trump.

Scrisoarea vine la doar câteva ore după ce administrația Trump a blocat audierea ambasadorului SUA în Uniunea Europeană, în fața unei anchete a Congresului.

Pat Cipollone, avocatul Casei Albe, a trimis scrisoarea de opt pagini liderului democrat și președintelui Camerei, Nancy Pelosi, dar și celor trei președinți ai comitetelor democratice.

El i-a acuzat pe liderii democraţi că au inițiat o anchetă care încalcă '"corectitudinea fundamentală și procesul obligatoriu constituțional". Scrisoarea îi acuză pe democrați că încearcă să schimbe rezultatul alegerilor din 2016 și atacă ancheta ca fiind "invalidă din punct de vedere constituțional și o încălcare a unui proces corect".

"Pentru a-și îndeplini îndatoririle față de poporul american ... Președintele Trump și administrația sa nu pot participa la ancheta dvs. parțială și neconstituțională în aceste condiții", se arată în scrisoarea Casei Albe.

Răspunsul liderului democrat a fost scurt: "Domnule președinte, nu sunteți deasupra legii. Veți fi tras la răspundere".