Sunt zile de foc în Europa! În Spania, unde trei oameni au murit din cauza caniculei în ultimele 72 de ore, s-au înregistrat și 46 de grade. Iar în Portugalia, serviciile de urgenţă au fost toată ziua în alertă, după ce meteorologii au avertizat că temperaturile de foc vor doborî orice record din istoria Europei.

La 37 de grade în aer, şi peste 40 resimţite, în Madrid, soarele a strălucit mai tare ca oricând. La fiecare pas, oamenii au căutat refugii de răcoare.

Articolul continua dupa recomandari

Şi mai cald este în Portugalia , unde meteorologii estimau că sâmbătă va fi stabilit un nou record al temperaturii în Europa: 48 de grade Celsius. Temperaturile au urcat însă ”doar” până la 46 de grade.

În Belgia, unde rezidenţii înfruntă una dintre cele mai fierbinţi veri din istorie, guvernul a publicat 11 sfaturi pentru ca oamenii să treacă mai uşor peste zilele toride. Să bea apă chiar şi când nu le este sete, să stea înăuntru şi să se răcorească prin orice metode au la îndemână.

De cel puţin o săptămână, de la sud la nord, Europa este suprancălzită. Un val de aer fierbinte venit din Africa a colorat harta întregului continent în roşu.

În Norvegia, turiştii au avut parte de o surpriză de proporţii. Sub ochii lor, un elan a intrat în apă ca să se mai răcorească.

Într-un alt oraş, alţii au fotografiat câţiva reni care s-au adăpostit într-un pasaj auto în căutare de răcoare.