O furgonetă a intrat în mulțime în Toronto, autoritățile anunțând numeroși morți și răniți. Șoferul mașinii a fost arestat.

Actualizare 24 aprilie, ora 8.20 - Bilanţul atacului care a avut loc la Toronto după ce o camionetă a intrat în pietoni este de 10 morţi şi 15 răniţi.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul, un bărbat de 25 de ani pe numele Alek Minassian, a fost reţinut de poliţie.

Actualizare 24 aprilie, ora 7.06 - Ministerul Afacerilor Externe anunţă că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto, unde o camionetă a intrat în mulţime, s-ar afla şi cetăţeni români.

"Ministerul Afacerilor Externe face verificări în acest caz. Momentan, nu există informaţii care să indice că printre victime s-ar afla şi cetăţeni români", transmite MAE. 

Actualizare ora 23:55 - Bilanțul incidentului de la Toronto este de 9 morți și 16 răniți, a anunțat poliția locală.

Actualizare ora 22:00 - Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă.

”Culegem în continuare informaţii şi imediat ce putem vom împărtăşi mai multe informaţii cu canadienii”, a declarat Trudeau pentru presă la aproximativ o oră după aflarea veştii incidentului.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de Externe ai statelor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate - Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite - s-au întâlnit luni.

La hotelul Intercontinental, unde s-au întâlnit miniştrii G7, nu s-a observat vreo consolidare a măsurilor de securitate.

Actualizare ora 21:50 - Un post de radio local anunță că bilanțului incidentului de la Toronto este de cel puțin 5 morți și mai mulți răniți.

Vezi 4 imagini în Galerie

Actualizare ora 21.40: Potrivit poliției din Toronto, șoferul care a intrat în mulțime a fost arestat. Bărbatul a închiriat furgoneta cu care a spulberat pietonii. Motivul pentru care a comis actul sângeros nu a fost făcut public de anchetatori și nici identitatea individului.

Incidentul s-a petrecut pe o stradă de la perieria orașului Toronto, Canada.

O camionetă de culoare albă a intrat în mulțime, lovind cel puțin zece persoane.

Vezi 4 imagini în Galerie

Un video de la fața locului a fost postat pe Twiter. În imagini se văd persoane rănite care primesc îngrijiri de la ceilalți trecători.

- Știre în curs de actualizare -