A avea părinţi celebri poate părea o binecuvântare. Însă viaţa trăită în lumina reflectoarelor poate destrăma o familie. Iar copilul ajunge să se refugieze într-o lume a drogurilor. Acesta a fost cazul lui Cameron Douglas, fiul renumitului actor Michael Douglas.

Cameron Douglas nu a avut parte de o copilărie prea frumoasă. Avea doar 7 ani când a aflat că tatăl lui se droga. Mai mult decât atât Michael Douglas nu îi era fidel mamei sale.

Articolul continua dupa recomandari

Motiv pentru care, de îndată ce a fost trimis la internat, Cameron - care acum are 40 de ani - şi-a găsit refugiul în droguri. Avea doar 13 ani când a fumat pentru prima oară marijuana.

Cameron Douglas: Era singurul lucru pe care puteam conta. Şi cred că nu am avut curajul să depăşesc această situaţie fără ele.

Nu a durat mult, iar Cameron Douglas a fost exmatriculat. Problemele cu care se confrunta l-au împins şi mai mult în lumea drogurilor. Până la 26 de ani ajunsese să consume cocaină, heroină şi metanfetamină.

În încercarea de a-l salva, Michael Douglas i-a propus să joace într-un film alături de el şi bunicul lui, Kirk Douglas. Însă Cameron nu a renunţat la droguri.

Michael Douglas: Trebuia să îmi fac mai mult timp pentru familia mea. Dar este greu să faci asta, când ai o carieră. Când te gândeşti cum să ieşi din umbra tatălui tău şi să îţi creezi o viaţă care să fie a ta.

La un moment dat, Michael Douglas a făcut un gest disperat. A angajat doi bărbaţi să îl răpească pe fiul său şi să îl ducă la un centru de dezintoxicare. Însă Cameron a devenit violent iar misiunea a fost anulată. Au urmat ani de zile în care cei doi au încetat să mai vorbească.

Michael Douglas: Ajunsesem într-un punct în care credeam că o să îl pierd, ţinând cont de tot ceea ce văzusem. Şi nu mai eram dispus să mă mai implic emoţional.

Pentru că tatăl lui nu îi mai dădea bani, Cameron Douglas a început să comită jafuri armate şi să facă contrabandă cu droguri. Iar în 2009 a fost arestat pentru posesie de heroină şi trafic de droguri.

A fost condamnat la şapte ani de închisoare. În timpul petrecut în spatele gratiilor Cameron a renuţat la droguri. Toată viaţa lui poate fi acum citită într-un roman autobiografic publicat recent.