Se ştie deja că animalele de companie le fac oamenilor viaţa mai frumosă! Pe acest lucru au mizat directorii unor companii din Thailanda care îi lasă pe angajaţi să-şi aducă paterupedele la muncă. Ideea se bucură, acum, de un adevărat succes, iar oamenii vin cu drag la serviciu.

Fie că trag un pui de somn pe un maldăr de hârtii sau îşi aşteaptă cu răbdare mâncarea, căţeluşii din birouri fac parte din cel mai iubit trend din Tailanda: aducerea animalelor de companie la locul de muncă. 

Articolul continua dupa recomandari

Thimpaporn Phopipat, manager: Eu iubesc câinii, iar cu un birou ca acesta, îmi doresc şi mai mult să vin la muncă.

De mai bine de opt ani, angajaţii de la o agenţie de publicitate din Bangkok, sunt ajutaţi de patrupede de opt ani. Căşeluşii nu le distrag atenţia. Din contră, îi relaxează şi le sporesc productivitatea.

Anankanart Kongpanichku, directorul agenţiei de publicitate: Să avem animalele prin preajmă, ne ajută că avem o atmosferă relaxantă şi să ne reîncărcăm cu energie, atunci când devenim prea stresaţi. Pentru mine, animalele şi inocenţa lor pot transmite energie pozitivă oamenilor, atunci când se joacă cu ele.

O serie de studii dovedesc că prezenţa celui mai bun prieten al omului la birou are numeroase beneficii. Excepţie, însă, fac cei care au alergie la animale.

Jitramas Watana-u, angajat: Uneori, mă pot enerva căţeluşii. Dar, pentru că ne ajutăm unul pe celălalt, situaţiile se rezolvă rapid. De exemplu, dacă cineva vorbeşte la telefon şi un câine latră, ceilalţi îl pot lua să îl liniştească.

Directorii companiilor spun că metoda eficientă nu doar îi atrage pe angajaţii, dar îi fac şi să devină ataşaţi de locul de muncă.