Nu există publicitate bună sau rea. Important este să se vorbească despre tine. Iar asta este valabil şi în cazul unei cafenele din China.

Proprietarii localului au fost aspru criticaţi pentru că au vopsit mai mulţi câini pentru a-i face să semene cu urşii Panda.

Articolul continua dupa recomandari

Numărul clienţilor a crescut. În ciuda celor care apără drepturile animalelor.

Lu Yunning, cofondatorul cafenelei: Urşii Panda sunt comorile noastre naţionale. Dar acesta este un câine din rasa Chow Chow. L-am vopsit şi l-am transformat într-un urs Panda.

Este strategia de marketing care a pus pe jar iubitorii de animale şi care a dat naştere unei serii de dezbateri pe Internet.

După ce imaginile au ajuns în mediul on-line, PETA a emis un comunicat în care acuză patronii că exploatează animalele, menţionează că vopsitul câinilor poate cauza reacţii alergice şi îi îndemna pe turişti să stea departe de cafeneaua cu pricina.

Lu Yunning, cofondatorul cafenelei: Am folosit vopsea importată. Nu prezintă niciun risc pentru animale. Poţi vedea asta, am vopsit blana de la mijlocul firului, nu de la baza acestuia.

În ciuda controverselor, numărul clienţilor cafenelei s-a dublat. Iar cei şase câini vopsiţi se plimbă printre vizitatori, se joacă şi se lasă fotografiaţi sau alintaţi.

Lu Yunning, cofondatorul cafenelei: Într-o zi, eu şi partenerii mei de afaceri am venit cu ideea asta, după ce am văzut un film. Apoi, am pus-o în practică. În acest moment, sunt o mulţime de cafenele cu câini, pisici, ratoni, alpaca sau raţe. Dar noi credem că nu sunt creative. Am vrut ceva nou.

Ca şi cum întregul scandal nu era suficient, cafeneaua oferă şi servicii pentru îngrijirea animalelor de companie şi chiar vopsirea acestora pentru 212 de dolari.