Câinele înota la aproximativ 220 de kilometri de ţărm şi părea epuizat în momentul în care, cu ultimele forţe, s-a agăţat de picioarele platformei petroliere.

Patru dintre angajaţii companiei care controlează platforma respectivă au format rapid o echipă de salvare şi au reuşit să-l salveze pe câine în ultima clipă.

Articolul continua dupa recomandari

Câine salvat in extremis din Golful Thailandei

Conform Bangkok Post, au ţinut câinele într-un ţarc improvizat şi i-au dat apă să bea, pentru a-şi recupera forţele. Ulterior, o ambarcaţiune a ajuns în zonă pentru a prelua animalul şi a-l duce pe ţărm, într-un adăpost controlat de Watchdog Thailand, organizaţie care se ocupă cu protejarea animalelor din ţara respectivă.

Deocamdată nu se ştie cum de a ajuns câinele să înoate la 220 de kilometri de ţărm. Se presupune că el a căzut dintr-o ambarcaţiune. Urmează să se stabilească dacă cineva chiar a vrut să scape de el făcându-i rău.

Animalul va fi cunoscut sub numele de Supravieţuitorul, nume dat de angajaţii platformei petroliere care au şi început demersurile necesare pentru a-l adopta.