Directorul unei case de pompe funebre din Brooklyn a găsit o metodă inedită de a aduce alinare familiilor îndurerate. A adoptat un ciobănesc de berna pe care l-a dresat să devină un câine de terapie. Iar acum patrupedul participă la ceremoniile funerare unde îi ajută pe oameni să treacă peste momentele grele.

Nora Pavone a adoptat-o pe Fiona - un pui de ciobănesc de berna - anul trecut. Apoi, timp de nouă luni, a dresat-o să devină un câine de terapie pentru casa ei de pompe funebre. Ideea i-a venit după ce a constatat cât de multă consolare oferă aceste patrupede oamenilor.

Articolul continua dupa recomandari

Nora Pavone, directorul casei de pompe funebre: Am văzut câini de terapie care interacţionează cu oamenii în azilele de bătrâni, în spitale şi chiar şcoli. Iar atunci am simţit că patrupedele lipsesc în industria funerară.

Fiona avea doar nouă luni când şi-a început slujba la casa de pompe funebre. Iar clienţii au remarcat numaidecât atenţia pe care le-o acordă patrupedul blănos în momentele grele.

Nora Pavone, directorul casei de pompe funebre: Am primit foarte multe cereri şi am fost copleşită de reacţile pozitive pe care le primeam. De foarte multe ori, clienţii ne spun că au un câine acasă. Iar prezenţa contribuie la crearea unei atmosfere ca acasă. Lucru pe care ni-l dorim.

Dresată pentru a oferi consolare, Fiona se simte confortabil printre străini sau sicrie. Se plimbă pe culoar cât e ziua de lungă iar la cererea clienţilor ia parte la ceremoniile funerare.

Nora spune că ales în mod special rasa Fionei pentru că ciobănescul de berna e cunoscut ca fiind un câine foarte blând şi prietenos.

Nora Pavone, directorul casei de pompe funebre: Ştie cine are nevoie de şi, pur şi simplu, se duce gentil şi se aşează lângă ei. Le oferă mult mai mult ajutor decât mi-am imaginat.

Fiona a terminat cu brio programul special de dresare American Kennel Club iar la final a primit chiar o medalie pentru bună purtare.