Un câine bătrân, din rasa pitbull, a dat dovadă de eroism cum numai în filme vedem, în momentul în care şi-a salvat familia de la o posibilă tragedie, după ce a simţit miros de gaze şi a alertat poliţia. 

Sadie, o căţeluşă din rasa pitbull, în vârstă de 11 ani, trăieşte alături de Sarah Costello şi fiica ei de patru ani în Wetchester, New York.

Articolul continua dupa recomandari

În urmă cu câteva zile, căţeluşa a fost găsită de poliţia locală, după ce autorităţile au fost solicitate în cazul unui animal care lătra frenetic pe străzi.

Purtătorul de cuvânt al poliției, locotenentul Lawrence Rotta, a declarat: "Câinele a început să fugă, iar poliţiştii l-au urmat mai multe străzi, până în curtea din spate a reşedinţei în care stă". 

Când au ajuns acasă cu patrupedul, poliţiştii au descoperit imediat scurgeri de gaze şi şi-au dat seama că aceasta scăpase special pentru a avertiza oamenii de tragedia care se putea întâmpla. Din fericire, nici Sarah , nici fiica ei nu erau acasă la acel moment. 

Ferestrele de sticlă glisante ale casei erau deschise și gardul era spart.

Poliția a înţeles că Sadie a încercat să scape cu disperare din casă şi a plecat să ceară ajutor. 

Costello a povestit faptul că Sadie a reușit să iasă după ce a mestecat un dop din lemn pe care stăpâna îl folosea ca să o ţină închisă, când era plecată. 

“A fost hotărâtă să iasă cu orice preţ din casă şi să alerteze oamenii. Nu ar fi ieşit niciodată pe acolo, de când o avem nu a încercat să distrugă încuietoarea. Este un erou. Este eroul nostru. Ne-a salvat vieţile. Este emoţionant” a spus Sarah, stăpâna lui Sadie. 

După ce Sadie a condus ofițerii de poliție la fața locului, au descoperit o fereastră deschisă la subsol care emana mirosul de gaz, conform Unilad

Autorităţile au declarat că dacă nu era căţeluşa, o adevărată tragedie s-ar fi putut întâmpla. Ea a fost numită erou de toţi cei care au auzit de curajul şi de fidelitatea ei faţă de stăpânii care o îngrijesc.