Bulgarii au început lucrul la ridicarea unui gard pe graniţa cu România, contra mistreţilor, spune ziarul Sofia Globe. Măsura e menită să împiedice răspândirea cazurilor de pestă porcină africană, la sud de Dunăre.

Într-un articol publicat luni, ziarul Sofia Globe spune că autorităţile bulgare au început să amenajeze terenul pentru a construi gardul la graniţa cu România.

Articolul continua dupa recomandari

Gardul ar trebui să prevină infiltrarea porcilor mistreţi din ţara noastră la sud de Dunăre, unde Guvernul ia măsuri de carantină contra pestei porcine africane.

Ministrul Agriculturii din Bulgaria a anunţat că au fost implementate câteva măsuri, însă a avertizat că nu va fi uşor efortul de a împiedica răspândirea bolii. 

La rândul său, Ministerul de Interne din Bulgaria a dat publicităţii un video cu dispoziţiile date în zona de frontieră. Măsurile de carantină sunt vizibile în vamă, unde maşinile sunt dezinfectate de echipele speciale.

Bulgarii spun însă că nu doar situaţia din România îi îngrijorează, unde s-au semnalat cazuri de pestă porcină africană, ci şi cea din Turcia, unde au fost semnalate îmbolnăviri de animale.