Tabloidul Bild, ziarul cu cea mai mare circulație din Germania, a întâmpinat ziua referendumului pentru BREXIT cu o prima pagină antologică: ziariștii germani promit că, dacă britanicii rămân în UE, vor recunoaște în premiera golul controversat prin care Anglia a bătut Germania in finala Campionatului Mondial din 1966.

"Dragi britanici, dacă rămâneţi în UE (...), atunci noi vom recunoaşte golul de pe Wembley", scrie Bild deasupra unei imagini cu golul controversat al lui Geoff Hurst în prelungirile Finalei Cupei Mondiale din 1966, când englezii i-au învins pe vest-germani.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

Mingea șutată de Geoff Hurst în acea finală a căzut din bara transversală foarte aproape de linia porții. Arbitrul întâlnirii a acordat golul care le-a deschis britanicilor calea spre victorie, în ciuda protestelor puternice ale jucătorilor germani. Nici până acum, în ciuda tehnologiei de ultima generație, nu s-a putut stabili fără dubii daca a fost gol valabil sau nu.

Germanii au contestat permanent acel gol, fiind unul dintre motivele de interminabile ironii la adresa britanicilor.

Evocând decenii de rivalitate pe terenul de fotbal, ziarul scrie şi că Germania va juca fără portar la următoarele lovituri de departajare între echipele celor două ţări.

Referindu-se la glume vechi de decenii între cele două naţiuni, cel mai vândut ziar german promite că va pune prosoape pe şezlonguri rezervate britanicilor în cele mai bune locuri de la piscinele hotelurilor şi că nu va folosi loţiune de protecţie solară din solidaritate cu britanicii arşi de soare.

În cazul în care Marea Britanie va rămâne în UE, Bild promite de asemenea să furnizeze personaje negative pentru fiecare film cu James Bond, să-şi dea ceasul înapoi cu o oră astfel încât să aibă acelaşi fus orar cu Marea Britanie şi să introducă o directivă europeană prin care să fie interzisă spuma la bere.

Der Spiegel a publicat luna aceasta o ediţie bilingvă germano-engleză a suplimentului său săptămânal în care a pledat cu putere ca britanicii să voteze să rămână în UE.