Britanicii nu ţin cont de vremea extrem de neprietenoasă şi ies la vot pentru a decide dacă Regatul Unit devine sau nu prima ţară care iese din Uniunea Europeană. Tabăra pro-UE a înregistrat un avans de patru puncte procentuale în ultimul sondaj de opinie, realizat miercuri seară şi dat publicităţii joi de Evening Standard.

REZULTATE BREXIT 2016. Potrivit studiului Ipsos MORI, 52% dintre alegători vor să rămână în UE, iar 48% vor ieşirea. Diferenţa de 4% este extrem de mică, în special în condiţiile în care rata de participare ar putea fi redusă, din cauza ploii torenţiale care ameninţă Londra.

Articolul continua dupa recomandari

REZULTATE BREXIT 2016. Aproximativ 12% dintre cei intervievaţi au mărturisit că s-ar putea răzgândi în cele câteva ore de dinainte de vot, ceea ce sugerează cât de divizată este ţara în faţa acestei decizii istorice, scrie Evening Standard.

REZULTATE BREXIT 2016. Sondajul Ipsos MORI a fost realizat pe un eşantion de 1.592 de persoane, miercuri, până la ora locală 21 (23 ora României), ceea ce îl face cel mai recent sondaj.

REZULTATE BREXIT 2016. Aproximativ 46,5 milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la urne pentru un referendum istoric, ce va stabili dacă Regatul Unit va pune sau nu capăt la 46 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană.

REZULTATE BREXIT 2016. Cele aproximativ 41.000 de secţii de vot, din 382 de circumscripţii, s-au deschis la ora locală 7.00 (9.00 ora României) şi se vor închide la ora locală 22.00 (00.00 ora României). Primele rezultate locale sunt aşteptate două ore mai târziu. Între timp, rezultatele oficiale vor fi anunţate abia vineri, „la timp pentru micul dejun”, au dat asigurări autorităţile miercuri.