Numeroase personalităţi internaţionale trag semnale de alarmă cu privire la ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. Căderea PIB-ului, distrugerea civilizaţiei occidentale sunt doar câteva scenarii apocaliptice prevestite de importanţi oameni politici.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că nu va exista “niciun fel de nouă negociere cu Londra” la capătul scrutinului. “Afară înseamnă afară”, a spus el.

Articolul continua dupa recomandari

Donald Tusk, președintele Consiliului European, și-a exprimat temerea de repercusiunile filosofice ale unui Brexit pentru întregul Occident.”În calitate de istoric, mă tem că un Brexit ar putea marca nu numai începutul distrugerii UE, ci și a civilizației occidentale”, a declarat el.

Președinta Băncii Centrale Americane (FED), Janet Yellen, a avertizat în această săptămână asupra “repercusiunilor economice importante” în SUA în caz de Brexit. Un vot în favoarea Brexit ar putea iniția “o perioadă de volatilitate asupra piețelor financiare care ar putea avea un impact negativ asupra condițiilor financiare și asupra perspectivelor economice americane”, a avertizat Yellen în cursul audierii bianuale în fața unei Comisii a Congresului.

La rândul său, Fondul Monetar Internațional (FMI) avertizează asupra “unui risc important pentru economia mondială”. Marii bancheri din G7 se tem de un “șoc”.

Miliardarul american George Soros se teme de o posibilă “vinere neagră” în caz de Brexit, deja anticipând o devalorizare cu cel puțin 15% a lirei sterline.

sursa: AGERPRES