Miniştrii de externe din cele şase ţări fondatoare ale Uniunii Europene se reunesc, sâmbătă, la Berlin, pentru a discuta consecinţele deciziei istorice a Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, în timp ce liderul Parlamentului European îl acuză pe David Cameron că a luat ostatic un continent întreg.

Liderii şi oficialii europeni se mobilizează pentru a face în aşa fel încă, după şocul Brexit, tranziţia să fie cât mai puţin dureroasă posibil.

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, îi va primi pe omologii săi Jean-Marc Ayrault (Franţa), Bert Koenders (Olanda), Paolo Gentiloni (Italia), Didier Reynders (Belgia) şi Jean Asselborn (Luxemburg) pentru “o discuţie pe teme actuale ale politicii europene”.

"Sunt sigur că aceste state vor trimite ca mesaj că nu vom permite nimănui să ne ia Europa, acest proiect de pace și de stabilitate", a subliniat ministrul german, înaintea reuniunii cu omologii săi.

"Este necesar ca negocierea să înceapă foarte rapid (...) în interesul comun. Presiunea va fi foarte puternică" pe premierul britanic David Cameron la summitul UE care începe marți, la Bruxelles, a mai spus ministrul de externe francez.

sursa: news.ro