Aproape 17 milioane de britanici, respectiv 51,9% dintre cei care s-au prezentat la referendum, au votat pentru Brexit, în timp ce 15,7 milioane (48,1%) au votat pentru rămânerea în UE, potrivit rezultatelor oficiale anunţate astăzi.

BBC prezintă o hartă a votului, aşa cum a fost el exprimat la referendumul de joi, analiştii postului de televiziune remarcând o divizare a ţării, mergând chiar până acolo încât se întreabă dacă "Regatul Marii Britanii se mai poate considera unit".

Articolul continua dupa recomandari

"Referendumul UE a scos la iveală o veche şi colţuroasă linie de demarcaţie de-a lungul Regatului Unit. Este o cicatrice care a apărut în ciuda structurilor sociale tradiţionale şi politicilor convenționale şi este departe de a fi clar dacă regatul se mai poate considera unit", scrie BBC într-o analiză semnată de Mark Easton.

Vezi 1 imagini în Galerie

BBC publică, de asemenea, un grafic al votului pe regiuni, din care se poate observa că cetăţenii din Scoţia, Irlanda de Nord şi zona Londrei au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce în celelalte zone votul a fost majoritar pentru Brexit

Vezi 1 imagini în Galerie