Papa Francisc ar putea fi în curând ţinta unui atentat jihadist, ca răzbunare pentru cruciadele proclamate de predecesorii săi acum un mileniu.

“Dabiq”, revista de propagandă a Statului Islamic, îşi dedică ultimul său număr, al cinsprezecelea de până acum, “înfrângerii crucii” – adică materialelor anti-creştine, cu titluri precum “De ce vă urăm şi de ce ne luptăm cu voi”. Printre ţintele indicate de autorii articolelor se numără mai mulţi lideri ai bisericilor creştine, în frunte cu actualul Suveran Pontif.

Articolul continua dupa recomandari

Revista a apărut la scurt timp după atacul jihadist asupra bisericii din Saint-Etienne-du-Rouvray, în care un preot a fost asasinat şi la care se face, de altfel, aluzie într-un articol.

Actualul pontif este considerat un duşman mai “perfid” al Islamului, deoarece îşi ascunde ura faţă de această religie, spre deosebire de predecesorul său, Benedict al XVI-lea. De asemenea, Francisc este criticat pentru “grija faţă de sodomiţi” şi acuzat că pune la cale un plan de “demilitarizare a Islamului”.