Update 19:15 Bărbatul care a intrat cu un Renault Mégane într-un convoi al poliţiei pe Champs-Elysees este un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuia la periferia capitalei franceze.

Oficiali din poliţie afirmă că este originar din Argenteuil şi că pe numele său există o fişă S, ceea ce înseamnă că autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul.

Articolul continua dupa recomandari

Update ora 18:45 - Ministrul francez de Interne Gérard Collomb a anunţat că incidentul de pe Champs-Elysées a fost ”o tentativă de atentat” .

Update ora 18:30 - Ministerul de Interne a confirmat că şoferul a cărui maşină a explodat după ce a intrat cu ea într-un furgon aparţinând jandarmeriei probabil a murit. O echipă de genişti se află la faţa locului, după ce în maşină a fost descoperit un adevărat arsenal, respectiv o puşcă Kalaşnikov, arme de mână, dar şi recipiente cu gaz.

Update ora 17:40 - Şoferul maşinii, care era înarmat în momentul arestării, este "serios rănit". Maşina cu care acesta a intrat într-un autovehicul al Jandarmeriei a luat foc după impact.

Update ora 17:35 -  Au apărut primele imagini de la faţa locului:

 

 

Update ora 17:20 - Şoferul maşinii ar fi fost împuşcat.

Poliţia din Paris a anunţat, luni, că în aceste momente se desfăşoară o operaţiune masivă de securitate, în zona Champs-Elysees.

Potrivit primelor informaţii, o maşină a lovit intenţionat un autovehicul al poliţiei, şoferul acesteia fiind reţinut.

 

 

Forţele de securitate au izolat zona, iar staţia de metrou Champs-Elysées-Clémenceau a fost închisă.

- Ştire în curs de actualizare -