Un atac armat a fost comis în centrul Parisului, pe Champs Elysee, unde un individ înarmat a deschis focul. Un polițist a fost ucis, iar alți doi răniți. Un trecător, de asemenea, a fost rănit. Atacatorul a fost în cele din urmă ucis. Atentatul, revendicat de ISIS, are loc cu doar 72 de ore înaintea alegerilor prezidențiale în Franța.

Update ora 00.40: Un video cu momentul în care teroristul este împușcat de polițiști a apărut pe Internet. Înregistrarea a fost filmată de un martor, cu telefonul mobil.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi: ATENTAT TERORIST pe Champs Elysees, în Paris. Ce se ştie despre ATACATOR. Poliţia francează a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect (VIDEO)

În imagini, 3 polițiști înarmați pot fi văzuți apropiindu-se de trupul teroristului, aflat la pământ. ”Vreau să ucid poliția”, ar fi strigat individul, înainte de a comite atacul.

Update ora 00.30: Statul Islamic a revendicat atacul armat de la Paris, anunță presa internațională. Informația a apărut la scurt timp după ce Președintele Franței a declarat că e convins că incidentul de pe Champs Elysees e de natură teroristă.

Revendicarea ISIS a fost transmisă de agenția Amaq, apropiată Statului Islamic. Conform grupării teroriste, atacul de la Paris a fost comis de un cetățean belgian, identificat ca Abu Yusuf al-Beljiki. 

Update ora 00.20: Președintele Franței a anunțat, într-o declarație televizată, că va ține în cursul acestei dimineți o ședință a consiliului apărării, la ora locală 08.00 (ora 09.00, ora României. Francois Hollande a spus că e convins că incidentul armat are legătură cu terorismul.

”Suntem de o vigilență absolută” pentru asigurarea securității alegerilor prezidențiale, a mai declarat Hollande.

Update ora 00:00 - Surse din cadrul poliţiei anunţă că a fost emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în cazul atacului armat din această seară. Se pare că persoana respectivă ar fi ajuns astăzi la Paris, din Belgia, cu trenul.

Update ora 23:50 - Poliţişti şi militari au izolat zona de pe Champs-Elysees în urma atacului asupra unor poliţişti, le-au ordonat turiştilor să se întoarcă la hoteluri şi au împiedicau oameni să se apropie de locul atacului.

Update ora 23:50 - Ministrul de Interne dezminte informaţia potrivit căreia unui dintre poliţiştii răniţi în atac a decedat, aşa cum au anunţat mai multe publicaţii.

Update ora 23:35 - Preşedintele Franţei, François Hollande, va susţine o declaraţie de presă după o întâlnire de urgenţă cu premierul Bernard Cazeneuve, şi ministrul de Interne, Matthias Fekl.

Update ora 23:35 - Poliţiştii se aflau într-o maşină în momentul în care atacatorul a început să tragă.

Update ora 23:30 - Poliţia percheziţionează locuinţa atacatorului ucis în schimbul de focuri de pe Champs-Élysées.

Update ora 23:25 - Reuters anunţă că unul dintre poliţiştii răniţi în atac ar fi decedat din cauza rănilor suferite.

Update ora 23:20 - O sursă din cadrul poliţiei franceze susţine că atacatorul de pe Champs-Élysées era cunoscut de forţele de ordine, notează Reuters.

Update ora 23:10 - Noi informaţii despre atacul care a avut loc în această seară au fost oferite de purtatorul de cuvant al Ministerului de interne, Pierre Henry Brandet. Potrivit acestuia, atacatorul a venit cu o maşină, a oprit lânga un autovehicul al poliţiei şi a început să tragă cu un automat.

Doi poliţişti ar fi fost răniţi şi unul a decedat, în timp ce atacatorul a fost împuşcat mortal.

Update ora 23:00 - Ministerul francez de Interne a anunţat că un atacator a fost ”neutralizat”, după ce un poliţist a fost ucis, iar altul rănit joi seara pe Champs-Élysées.

Update ora 22:59:  Staţiile de metrou George V, Franklin Roosevelt şi Champs-Elysees-Clemenceau au fost închise din motive de securitate.

Update ora 22:50 - Potrivit CNN, atacatorul a fost împuşcat mortal.

Focuri de armă au fost raportate, în această seară, pe Champs-Elysées, potrivit primelor informaţii un poliţist fiind împuşcat mortal, iar un altul rănit. Bulevardul din Paris a fost închis.

Mai multe forţe de ordine au fost mobilizate în zonă, populaţia fiind anunţată să evite bulevardul.

Ştire în curs de actualizare