Preşedintele turc Recep Erdogan cere populaţiei să iasă în stradă în această seară, indiferent de stadiul tentativei de lovitură de stat, pentru a preveni un nou puci militar, se arată într-un mesaj al Preşedinţiei, postat pe contul oficial de Twitter în această dimineaţă.

"Indiferent de stadiul în care se află această tentativă, trebuie să fim în stradă în această seară. O nouă tentativă de lovitură de stat poate avea loc în orice moment", se arată în mesajul Preşedinţiei turce.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi Evenimente DRAMATICE în Turcia: Bilanţul victimelor tentativei de lovitură de stat a crescut la 190 de morţi şi 1.100 de răniţi

Bilanţul tentativei de lovitură de stat din Turcia a ajuns la 194 de morţi, dintre care 104 persoane identificate drept pucişti, 47 de civili şi 2 militari, a anuţat noul şef al Statului Major al Armatei într-o intervenţie televizată.

Mai mulţi oficiali guvernamentali turci, precum şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, au anunţat că puciul a eşuat, deşi luptele continuă în unele zone. Noul şef al Armatei turce a anunţat că există în continuare lideri militari ţinuţi ostatici de pucişti.