Forțele irakiene, susținute de armata americană, au pătruns într-o zonă strategică controlată de gruparea Stat Islamic, la câteva ore după lansarea unei ofensive majore împotriva organizației extremiste.

“Avioanele coaliției internaționale au bombardat puternic pozițiile organizației radicale din zonă”, a declarat un oficial militar sub protecția anonimatului.

Articolul continua dupa recomandari

Avansul forțelor guvernamentale a fost încetinit de temerile că în zonă au fost plantate mine și alte dispozitive explozive de către combatanții Stat Islamic.

Sursa citată nu a furnizat informații privind pierderile suferite de trupele guvernamentale.

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, forțele guvernamentale susținute de o miliție șiită au lansat o operațiune majoră pentru eliberarea Khalidiya, a anunțat un centru media militar din Irak.

Khalidiya are o importanță strategică pentru că este situată pe o rută de aprovizionare pentru combatanții Stat Islamic, care a pierdut teren în Irak în ultimele luni.

În decembrie 2015, Irakul a recucerit Ramadi de la Stat Islamic, în cadrul unei ofensive susținute de SUA împotriva grupării sunite radicale. Ulterior, jihadiștii au folosit Khalidiya ca loc de lansare a unor atacuri asupra Ramadi.

Luna trecută, forțele irakiene au anunțat că au preluat pe deplin controlul asupra orașului Fallujah de la Stat Islamic, care controlează în continuare Mosul, cel de al doilea oraș ca mărime din Irak.