Bilanţul cutremurului din Italia e tot mai grav. Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul altor trei români în urma cutremurului din Italia, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de cinci persoane. De asemenea, alte 11 persoane sunt date dispărute.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi patru români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează, pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabără de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

Vezi şi Unul dintre românii morţi în urma cutremurului din Italia, o femeie din Dolj. Avea doar 36 de ani. Mama ei a aflat de pe internet că Aurelia a murit

“Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acţionează coordonat şi întreprind verificări la unităţile spitaliceşti din zonă pentru a identifica dacă printre răniţi sunt şi alţi cetăţeni români”, mai spune Ministerul de Externe, reamintind că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.