Cel puţin nouă oameni au murit în urma ruperii unui baraj al gigantului minier Vale în Brazilia. Bilanţul victimelor ar putea creşte dramatic în următoarele ore, dat fiind faptul că sunt sute de persoane date dispărute.

Bilanţul victimelor din Brazilia, în urma ruperii unui baraj minieri, ar putea creşte, după ce aproximativ 300 de persoane au fost date dispărute.

Articolul continua dupa recomandari

Şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime, transmit autorităţile locale,

”Avem nouă persoane decedate. Datele noastre ne arată că sunt aproximativ 300 de dispăruţi”, a declarat o purtătoare de cuvânt a pompierilor.

”Poliţia, pompierii şi militarii au făcut totul pentru a încerca să salveze eventuali supravieţuitori, însă noi ştim că începând de-acum şansele sunt minime şi că vom găsi probabil doar corpuri”, a declarat anterior Romeu Zema, guvernatorul statului Minas Gerais, unde o tragedie similară s-a soldat în 2015 cu 19 morţi.

Un prim bilanţ al pompierilor anunţa 200 de dispăruţi, iar altul, al autorităţilor, 150 de dispăruţi.

Aurtorităţile locale au precizat că alte 270 de persoane, care se aflau în incinta instalaţiei Vale, au fost găsite în viaţă.

Ruperea unui baraj al complexului minier Córrego do Feijão, care are în total trei baraje, a avut loc vineri după-amiaza, la Brumadinho, o comună cu aproximativ 39.000 de locuitori, situată la 60 de kilometri sud-vest de Belo Horizonte, capitala Minas Gerais.