Un experiment al unui producător elveţian a dovedit că şi produsele lactate pot fi îmbunătăţite dacă sunt expuse la muzică. În urma studiului, specialiştii recomandă ca brânza să fie depozitată pentru maturare într-un mediu în care ambianţa este dată de muzică. Iar cea mai bună variantă ar fi hip-hop-ul!

Pentru acest experiment inedit 9 roţi de brânză emmentaler au fost plasate în cutii de lemn separate, unde, începând cu luna septembrie a anului trecut, au fost supuse zilnic unui mediu ambiental sonor cu nouă genuri muzicale diferite. Printre piesele folosite s-au numărat hitul "Stairway to Heaven" al celor de la Led Zeppelin, dar şi opera "Flautul Fermecat" compusă de Mozart.

Articolul continua dupa recomandari

Cel mai gustos caşcaval s-a dovedit însă a fi cel care a. "ascultat" melodia "We got it From Here" a trupei hip hop A tribe Called Quest.

Experţii care au degustat brânzeturile se aşteptau ca diferenţierea să fie dificil de sesizat, însă au rămas surprinşi să observe că muzica a schimbat radical trăsăturile produsului.

"Diferenţele au fost foarte clare, în ceea ce priveşte textura, gustul, aspectul, a fost ceva foarte diferit" a spus Benjamin Luzuy, expert în brânză, membru al juriului.

Producătorul elveţian care a pus la cale acest studiu s-a arătat bucuros că a adus rezultate concludente şi a promis noi teste pe viitor.

"Oamenii mă sună şi mă întreabă: "Aveţi brânză cu muzică din Balcani? Dar cu blues? Dar AC/DC?" Vom continua să producem astfel de brânză, nu doar pentru pieţe, ci şi pentru a explora latura ştiinţifică. Acesta este scopul nostru principal" a spus Beat Wampfler, producător elveţian de brânză.

Următorul experiment al companiei va fi destinat exclusiv muzicii hip-hop.