Rămăşiţele a 3 persoane au fost descoperite în rezervaţia Sibuya, din Africa de Sud.

Descoperirea a fost făcută de paznicii rezervaţiei, care patrulau în acea zonă.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit presei africane, rămășițele au fost găsite alături de o pușcă de vânătoare cu amortizor topoare lungi și sârme, echipament folosit în mod obișnuit de braconieri la vânătoarea de rinoceri.

Șase lei din zonă au fost tranchilizaţi, deoarece poliția avea nevoie să demareze cercetările pentru identificarea victimelor, iar rămăşiţele acestora fuseseră împrăştiate pe o rază destul de mare.

Poliţiştii au fost nevoit să grebleze terenul pentru a strânge rămăşiţele acestora.

"Anchetatorii și specialiștii noştri au greblat toată zona și au reușit să recupereze resturi umane care au fost luate pentru testele criminalistice. Arma de foc a fost luată de poliție și va fi trimisă la laboratorul de balistică pentru a se stabili dacă a fost folosită în alt caz de braconaj sau o posibilă crimă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, căpitanul Mali Govender.

Administratorul rezervaţiei a declarat: "Am găsit suficiente părți ale corpului și trei perechi de pantofi care ne sugerează că leii au mâncat cel puțin trei dintre ei, dar vegetaţia este abundentă în zonă şi ar putea fi vorba de mai mulţi. Au venit puternic înarmaţi, cu puști de vânătoare și topoare, dar și mâncare suficientă pentru a le ajunge câteva zile. Dar leii sunt paznicii noştri cei mai neiertători și aceşti braconieri şi-au găsit naşul. Au murit oameni şi nu e plăcut, dar părerea mea e că este un mesaj şi pentru alţi doritori", a precizat bărbatul.