În opinia lui Boris Johnson, fost primar al Londrei și lider al campaniei pro-Brexit, ieșirea din Uniunea Europeană ar fi “un punct de cotitură în istoria” Marii Britanii și “un triumf pentru democrație”.

Johnson a mai spus că Marea Britanie “poate prospera puternic” în afara UE și că este pregătit să își sacrifice cariera politică în favoarea dorinței de a vedea un Brexit.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, liderul campaniei pro-Brexit a lansat un atac dur la adresa premierului David Cameron și a campaniei în favoarea rămânerii în UE, acuzându-i că “dăunează” Marii Britanii printr-o campanie bazată pe teamă, “complet inutilă”. Johnson le-a cerut alegătorilor “să facă ceea ce trebuie, să credem în noi înșine și să preluăm din nou controlul”.

“Campania noastră este despre încrederea în sine. Este despre instinctele poporului britanic, încrederea în democrația noastră, încrederea în instituțiile care au evoluat de-a lungul timpului. Campania noastră este despre responsabilitate. Campania noastră a fost despre optimism și încredere în sine. Este un punct de cotitură în istoria țării noastre, deoarece cred că, dacă vom continua să rămânem prinși în plasa UE, acest lucru ne va eroda democrația. Este ceva ce mă îngrijorează”, a declarat Johnson.

Un Brexit i-ar aduce lui Johnson clipe de fericire, deoarece “ar fi un moment în care britanicii ar vorbi pentru milioane de persoane împotriva unui sistem care este pur și simplu în cădere, mulțumit de sine și izolat”.

sursa: AGERPRES