Clipe de coşmar în oraşul Otaci, raionul Ocniţa, Republica Moldova. Un bloc de nouă etaje s-a prăbuşit sub privirile îngrozite ale locatarilor şi vecinilor de cartier.

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci, în Republica Moldova. S-a întâmplat aseară, în jurul orei 21.30, şi, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Articolul continua dupa recomandari

Toţi cei 46 de oameni, dintre care şi 11 copii fuseseră evacuaţi la timp din clădire. 

Bloc prabuşit la Otaci, în Republica Moldova

Momentul în care blocul de locuit cu nouă etaje s-a prăbușit sub privirile neputincioase şi îngrozite ale locuitorilor a fost surprins de camere video.

Mesajul transmis de premierul Maia Sandu

Premierul Maia Sandu a venit cu o reacţie pe Facebook, anunţând că situaţia de la Otaci va fi discutată astăzi la şedinţa Cabinetului de Miniştri.

"Vreau să informez presa și toți cetățenii în legătură cu prăbușirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci - din informația prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță.

Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs", a transmis Maia Sandu.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale, convocată de urgenţă

Despre nenorocire a comunicat pe pagina sa de Facebook preşedintele ţării Igor Dodon. Şeful statului a comunicat că este convocată de urgenţă Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Dodon precizează că, datorită reacţiei prompte, oamenii au fost evacuaţi operativ. Nu au fost înregistrate victime.

Toate serviciile raionale de profil au fost alertate.

Preşedintele a promis că toţi cei care au rămas fără acoperiş de-asupra capului, vor fi ajutaţi.