Zeci de oameni au murit în tornadele care au afectat sudul Statelor Unite ale Americii și în inundațiile din Midwest care se manifestă de o săptămână, bilanțul deceselor la nivel național ajungând luni dimineața la 41 în șapte state, informează agenția DPA.

Inundații puternice au ucis sâmbătă cel puțin șase persoane în Missouri și cinci în statul vecin Illinois.

Articolul continua dupa recomandari

Numărul morților în urma tornadelor din suburbiile orașului Dallas, din statul Texas, a ajuns 11, potrivit "Dallas Morning News" care citează autoritățile locale. Printre cei morți se numără și un copil.

Sute de oameni din Texas au fost dirijați spre adăposturi de urgență ca urmare a pericolului ca furtunile să le pună casele în pericol.

Tornade și inundații s-au produs de miercuri până vineri în întreaga zonă de sud a SUA provocând 19 de decese în statele Mississippi, Alabama, Tennessee și Arkansas. Cea mai tânără victimă a fost un băiat de 7 ani care a murit din cauză că mașina în care se afla a fost luată de un vânt extrem de puternic.

Pe de altă parte, serviciul național de meteorologie National Weather Service a raportat până la 60 de centimetri de zăpadă duminică în statul New Mexico, perturbând călătoriile multor oameni care se întorceau acasă după sărbătorile de Crăciun.

Scenele neobișnuite pentru luna decembrie în care se joacă volei pe nisip în Central Park din New York la o temperatură de 20 de grade în Ajunul Crăciunului sunt ilustrative pentru contrastele puternice de temperatură din această lună.

În cealaltă parte a țării, în jurul statului Washington, iubitorii sporturilor de iarnă s-au bucurat de condiții optime de schi.

În acest răstimp, incendiile din California au continuat să se răspândească duminică. Incendiile din acest stat au izbucnit din nou vineri și s-au extins rapid din cauza vânturilor de aproximativ 80 de kilometri pe oră, mai notează agenția DPA.


Sursa: agerpres.ro