Este încă o zi de doliu în Grecia. Printre casele transformate în scrum, echipele de salvare caută zecile de dispăruţi, pentru a doua zi consecutiv. Bilanţul negru a ajuns la 85 de morţi și aproape 200 de răniţi. Mai multe ţări europene, între care şi România, au sărit în sprijinul Greciei.

În zonele afectate salvatorii nu au odihnă. În grupuri organizate, intră din casă în casă în căutarea unei minuni. Însă şansele să mai găsească supravieţuitori sunt tot mai mici cu fiecare oră care trece. Poveştile martorilor la tragedie sunt cu adevărat cutremurătoare.

Articolul continua dupa recomandari

Aproximativ 13.000 de hectare au ars în regiunea Attica. Pe 7.000 de hectare erau doar locuinţe. Din ele au rămas acum doar ziduri negre şi cenuşă. Străzile au devenit cimitire de caroserii arse.

Mai multe ţări europene au sărit în sprijinul Greciei. România a trimis, ieri, două avioane militare: aeronava C-27 J Spartan pentru stingerea incendiilor şi aeronava C+130 care este pentru sprijinul logistic.

România va oferi şi un ajutor financiar comunităţii afectate de dezastrul din Grecia. Patriarhia Română a pus la dispoziţie enoriaşilor trei conturi în care pot dona bani pentru victimele incendiilor.