Masacru în Capitala statului insular Sri Lanka, chiar în ziua de Paşte. Mai multe atacuri teroriste simultane la trei biserici şi tot atâtea hoteluri de lux, pline de turişti străini, au dus la moartea a peste 200 de oameni. Exploziile s-au produs chiar în timpul slujbelor religioase. Ţiglele şi tavanul au căzut peste credincioşi, iar apoi tabloul a devenit tragic odată cu sângele revărsat în lăcaşurile sfinte. Alţi aproape 600 de oameni au fost răniţi, dar bilanţul victimelor creşte de la o oră la alta. Colombo este o destinaţie preferată în această perioadă şi de români. Un conaţional, aflat în vacanţă în zonă, a fost martor la scenele de coşmar.

Trei biserici şi trei hoteluri au fost lovite simultan chiar în timpul slujbei de Paşte. Cel puţin două dintre deflagraţii, din bisericile San Antonio şi San Sebastian, au fost provocate de atacatori kamikaze, cred anchetatorii. 

Articolul continua dupa recomandari

Măsuri de securitate sporite în Sri Lanka

Un român aflat în vacanţă în Sri Lanka, a fost prins în infern. Este cazat la un hotel foarte aproape de zona în care s-a dezlănţuit iadul.

Român din Sri Lanka: Din fericire, hotelul unde am stat noi este un pic mai departe. Nu au fost explozii chiar lângă noi dar, din câte am înţeles, în partea aceasta a oraşului au fost exploziile

Imaginile surprinse imediat după atacuri arată forţa exploziilor. Una dintre bisericile vizate de atacuri a fost distrusă aproape în totalitate.

Locaţiile nu au fost alese la întâmplare. Sunt frecventate de străini, aşa că autorităţile au blindat imediat atât aeroportul cât şi zonele turistice. 

Român din Sri Lanka: Cu siguranţă, în toate hotelurile s-a întărit paza, pe stradă se simte poliţia, sunt controale, patrulează pe motociclete

Atacurile din Sri Lanka, puse pe seama Statului Islamic

Într-un mesaj transmis pe Twitter, premierul din Sri Lanka a condamnat atacurile şi a făcut apel la unitate.

"Condamn cu fermitate aceste atacuri mişeleşti comise astăzi asupra poporului nostru. Fac apel la srilankezi să rămână uniţi şi puternici în aceste clipe tragice. Vă rog să evitaţi să transmiteţi informaţii neverificate şi speculaţii", a fost mesajul transmis de premierul din Sri Lanka.

Până acum, atacurile nu au fost revendicate. Principala ipoteză luată în calcul de autorităţi este însă că atacurile ar fi fost puse la cale de luptătorii Statului Islamic.