Singurul supravieţuitor al exploziei care a ucis 39 de oameni în Rusia, chiar cu o zi înainte de începerea Noului An, se simte din ce în ce mai bine. Băiatul de 11 luni se recuperează la un spital din Moscova sub atenta supraveghere a medicilor şi a mamei sale. În urmă cu 19 zile, băiatul a fost găsit printre ruinele blocului după mai bine de 35 de ore petrecute printre dărâmături. 

Salvarea sa a reaprins speranţa oamenilor că vor mai fi găsiţi supravieţuitori, însă la finalul căutărilor micul Ivan a fost singurul care a scăpat cu viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Băiatul, care a stat sub dărâmături mai bine de 35 de ore, a suferit mai multe fracturi şi a fost rănit la cap, iar în momentul în care a fost găsit suferea de hipotermie. Acum, medicii şi cei apropiaţi sunt optimişti cu privire la recuperarea sa.

Olga Fokina, mama lui Ivan Fokin: Starea sa este mai bună. In cameră este ceva mai multă linişte, niciun echipament medical care să scoată semnale sonore, nimic care să îl deranjeze.

Veronika Skvortsova, Ministrul Sănătăţii din Rusia: Nu este nevoie să facem nicio intervenţie chirurgicală la piciorul lui Ivan. S-a vindecat cu ghipsul şi refacerea oaselor se produce încetul cu încetul, ceea ce este foarte important.

Explozia din oraşul industrial Magnitogorsk a afectat 48 de apartamente dintr-o clădire cu nouă etaje şi a ucis 39 de persoane.

Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat explozia ca fiind un atac terorist în urmă cu două zile, dar investigatorii au concluzionat că implicarea ISIS era imposibilă.

Anchetatorii continuă să susţină că tragedia a fost provocată de o scurgere de gaze. Incidentele de acest gen sunt frecvente în Rusia, din cauza infrastructurii vechi şi a măsurilor de siguranţă precare în ceea ce priveşte distribuţia gazelor.