Un bebeluş român a murit într-un spital din Italia pentru că mama lui nu s-a vaccinat. Fetiţa se născuse fără vreo complicaţie în iunie. O altă bebeluşă, italiană, a murit şi ea în acelaşi spital, din aceeaşi cauză.

Copila unei familii de români din Cremasco s-a stins la spitalul din Bergamo din cauza tusei convulsive. O boală infecțioasă, transmisă de bacteria Bordetella pertussis, care pentru sugari este considerată foarte gravă, iar în primul an de viață este una dintre cele mai frecvente cauze de deces.

Articolul continua dupa recomandari

La câteva zile după naştere, fetiţa a început să prezinte simptomele bolii: respirație rapidă, tuse persistentă și multă flegma. Mama a dus bebeluşa la spitalul Lombard, acolo unde testele au confirmat boala. În ciuda eforturilor medicilor, al tratamentelor, fetiţa nu a rezistat.

A fost transferată în stare critică la spitalul din Bergamo şi acolo a murit. Medicii au descoperit că mama nu fusese vaccinată împotriva tusei convulsive. Şi chiar dacă avea anumite simptome, ea a crezut că e o simplă bronşită.