Micuţul Noah Tindle, din Barnsley, Marea Britanie, a fost la un pas să-şi piardă vederea după ce, la o petrecere dată anul trecut, de Crăciun, a fost pupat de un adult care purta virusul HSV 1, cunoscut şi drept "sărutul morţii".

Noah avea doar patru săptămâni atunci, însă părinţii săi, Ashleigh şi Jake, nu au ezitat să-l ia pe micuţ la o petrecere dată de Crăciun.

Articolul continua dupa recomandari

Micuţul avea patru săptămâni când a fost pupat şi s-a îmbolnăvit grav

Conform Metro Online, Noah a fost febleţea petrecerii, astfel că foarte mulţi dintre participanţi au insistat să-l ţină în braţe şi chiar să-l sărute.

Din păcate, unul dintre participanţii la petrecere era purtător al virusului HSV 1, care s-a transmis la micuţ în momentul în care acesta a fost atins cu buzele.

Încă de a doua zi dimineaţă, ochii micuţului au început să se umfle. Iniţial s-a crezut că ar fi vorba de o problemă care ar fi trebuit să se rezolve de la sine.

Abia după o serie de analize amănunţite s-a stabilit că micuţul a preluat virusul respectiv şi a dezvoltat un herpes în zona ochilor, problemă extremă de grav pentru un bebeluş de vârsta lui.

Micuţul pupat s-a recuperat aproape complet

S-a pus problema ca micuţul să-şi piardă vederea sau chiar viaţa. Din fericire, după două luni şi jumătate de stat prin spitale, sub tratament, Noah a scăpat aproape definitiv de problema respectiv, fiind pe punctul de a-şi recupera vederea în totalitate.

Acum, părinţii lui Noah vor să profite de ocazie şi să tragă un semnal de alarmă împotriva celor care insistă să intre în contact cu micuţii, indiferent că vorbim de ţinut în braţe sau pupat.

Sănătatea bebeluşilor este extrem de fragilă şi nu trebuie pusă sub nicio formă în pericol.