Trei români riscă ani grei de închisoare, după ce au batcojorit ani la rând un bătrân pe străzile din Barcelona. L-au obligat să cerşească 18 ore pe zi, în frig şi nemâncat. Din cauza condiţiilor în care era obligat să trăiască, omul şi-a pierdut un picior.

18 ore, întins pe asfalt, pe ger, pe ploaie sau pe caniculă. Aşa a arătat viaţa unui bătrân timp de patru ani. Coşmarul a început în 2016, când omul a plecat în Spania cu speranţa unei slujbe bine plătite. 

Articolul continua dupa recomandari

Ajuns acolo, trei români i-au promis că îl vor ajuta. Însă i-au luat actele şi l-au trimis la cerşit: "În faţa Bisericii, acolo a stat foarte mult timp, era mereu acolo. Uneori îl vedeam dormind pe această bancă".

Cei care l-au exploatat au câştigat o avere. 

Între 300 şi 500 de euro zilnic, bani pe care îi pariau la jocuri de noroc. Indivizii nu l-au eliberat pe bătrân nici după ce a ajuns la spital cu degerături. Medicii i-au amputat un picior. 

În scaunul cu rotile sau în cârje, a fost trimis înapoi, în stradă: "Se sprijinea în două cârje, dar stătea acolo".

Când poliţiştii le-au luat urma, cei trei bărbaţi au fugit în România. Doi dintre ei au fost arestaţi şi extrădaţi în Spania. Al treilea a fost prins pe 19 ianuarie, în Barcelona. S-au reîntâlnit, cu toţii, după gratii unde vor rămâne în aşteptarea procesului.