Tatăl a patru copii, T. Scott Marr, în vârstă de 61 de ani, din Nebraska a fost declarat în moarte cerebrală, după ce a fost găsit inconştient în pat, de rude. Medicii care au anunţat că acesta nu mai are şanse de recuperare.

Familia a urmat sfaturile acestora de a-l deconecta de la aparate şi au început pregătirile pentru înmormântare. Înainte să fie extubat, împotriva oricăror şanse de supravieţuire, bărbatul s-a trezit.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul care a revenit la viaţă, după ce a fost declarat în moarte cerebrală, se află acum în recuperare. Membrii familiei îl strigă acum “Omul miracol” pentru faptul că nu a lăsat moartea să îl ia cu el şi s-a luptat pentru a fi alături în continuare de copiii săi.

Marr a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral, chiar după ce a împlinit 61 de ani. El a fost găsit inconştient în pat şi a fost dus de urgenţă la Spitalul Metodist şi plasat în sala de terapie intensivă pentru a i se monta tuburi de oxigen.

Vezi 3 imagini în Galerie

Medicii nu îi dădeau şanse de supravieţuire

După o zi de observaţii, Marr nu a prezentat nicio îmbunătăţire neurologică.

Medicii de la Spitalul Metodist erau rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire şi nu credeau că acesta avea să îşi mai revină, conform Daily Mail

“Am fost îngrijoraţi în acest caz de faptul că starea sa nu avea să se îmbunătăţească, fiind un proces care mai degrabă mergea în direcţia unei stări de moarte cerebrală” a declarat dr. Rebecca Runge.

Omul Miracol

Fiica lui, Preston Marr, a dezvăluit că ea şi restul membrilor familiei aveau să se confruncte cu o realitate aspră: Scott Marr nu avea să se mai recupereze.

“Întotdeauna mi-a spus: Nu vreau niciodată să mă vedeţi întins pe un pat de spital” a povestit Preston Marr.

“Ne-au spus că se îndreaptă spre moarte cerebrală, aşa că ne-am luat la revedere înainte de a-l extuba, medicii au oprit toate monitoarele şi am aşteptat lângă el” a continuat fiica lui Marr.

Vezi 3 imagini în Galerie

A continuat însă să respire. Pe cont propriu, Scott respira şi a doua zi de dimineaţă, când copii săi ignorau o întâlnire cu o agenţie funerară pentru a merge să vadă ce se întâmplă.

“L-am rugat să îşi mişte degetele şi a făcut-o şi l-am rugat să facă acelaşi lucru cu cele de la picioare şi m-a ascultat” a dezvăluit tânăra.

Doctorii să iau ordonat imediat un alt rând de teste care au arătat că Scott suferea de fapt de o afecţiune rară, numită sindromul de encefalopatie reversibilă posterioară.

“Este frecvent cauzată de hipertensiunea arterială, dar există multe lucruri care pot cauza această afecţiune” a explicat dr. Runge.

Preston, fiica lui Scott, a povestit pe Facebook despre miracolul tatălui ei, încă de când a crezut că şi-a pierdut tatăl, până când şi-a recăpătat speranţele şi a înţeles că părintele ei este rezultatul unui miracol. 

Acum, Marr se simte binecuvântat şi mulţumit sufleteşte pentru că poate fi în continuare alături de familia sa: “Nu vreau să transform treaba asta într-o poveste religioasă, dar credeţi-mă, a fost un miracol” a spus bărbatul.