Atac armat în Noua Zeelandă. Potrivit informațiilor inițiale, cel puțin 49 de oameni au murit după ce un bărbat a început să tragă cu pușca, într-o moschee din Christchurch. Ucigașul a transmis carnagiul live, pe internet.

Update: 10:50: Bilanțul morților s-a ridicat la 49. 

Articolul continua dupa recomandari

Update 8:40: Cel puțin 40 de persoane au murit, iar alte 20, printre care și copii, au fost rănite, în atacul armat de la moscheea din Noua Zeelandă. Potrivit The Sun, unul dintre bărbații arestați purta o vestă cu explozibil.

Știre inițială:

Atacatorul, cu numele Brenton Tarrant pe Twitter, a intrat în moscheea Al Noor în jurul orei 13:30 (ora locală), și a început să doboare credincioșii, cu mai multe arme. Timp de 17 minute, bărbatul de 28 de ani a tras peste 100 de gloanțe, omorând cel puțin 27 de persoane. Multe altele au fost rănite, iar numărul total al victimelor încă nu este cunoscut. 

Armamentul bărbatului, printre care și o pușcă semi-automată, era însemnat cu numele celebrilor criminali în masă și locațiile unde aceștia au comis crimele. 

"Să înceapă petrecerea", a zis Brenton Tarrant, îmbrăcat în haine militare și purtând o cască pe cap, cu puțin timp înainte de a intra în moschee. 

Bărbatul asculta muzică folk și cântece militare atunci când a parcat pe o alee lăturalnică. 

Avea 6 arme asupra lui

După ce și-a luat nu mai puțin de 6 arme, a intrat pe ușa din față a lăcașului de cult și a început să tragă la nimereală. Una dintre victime a încercat să scape din infern, dar bărbatul și-a încărcat arma cu calm și a împușcat-o din nou. 

Pe imaginile transmise live pe internet se poate observa cu ucigașul nici măcar nu se uită unde trage, reîncârcând armamentul des, după numeroasele rafale.

Atac armat în Noua ZeelandăVezi 3 imagini în Galerie

Pentru a se asigura că victimele nu mai au nicio șansă, Brenton Tarrant le-a împușcat de mai multe ori. 

La un moment dat, bărbatul a ieșit afară, a mai tras asupra a doi oameni, a mers la mașină să ia o pușcă cu lunetă, după care a reintrat în mochee, împușcând în cap victimele deja rănite.

Potrivit Daily Mail, moscheea are o capacitate de 300 de persoane.

Atac armat în Noua ZeelandăVezi 3 imagini în Galerie

Poliția din Noua Zeelandă a anunțat că a arestat patru persoane în urma atacului, trei bărbați și o femeie.

Din primele informații, se pare că atacatorul este un extremist australian.

Un număr neconfirmat de bombe artizanale au fost găsite în maşini în zonă şi au fost dezactivate.

Apel către musulmanii din Noua Zeelandă

"Este absolut tragic. Atât de mulți oameni afectați. Nu știm încă indentitatea celor morți pentru că moscheea este încă închisă", a declarat comisarul de poliție Mike Bush.

Oficialul a făcut un apel la musulmanii din Noua Zeelandă să nu meargă la moschei în ziua de vineri.

"Una dintre cele mai negre zile ale Noii Zeelande", a declarat premierul țării, Jacinda Ardern.