Un bărbat care a pierdut la şah a scos sabia de samurai şi l-a ucis pe cel care câştigase partida. Victima era prieten cu criminalul, acesta fiind condamnat pentru atacul sângeros.

Luni, tribunalul raional din Moenchengladbach a condamnat un bărbat (47 de ani) la nouă ani de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce acesta şi-a atacat prietenul cu o sabie de samurai. Criminalul va fi de asemenea internat într-o clinică de dezintoxicare şi va plăti soţiei şi celor doi copii ai victimei sale 25.000 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Acuzatul a mărturisit că și-a ucis prietenul după ce au jucat şah şi au băut. Anchetatorii au numărat 37 de lovituri cu arma ascuțită. Victima era aproape decapitată.

Criminalul a declarat, confirm Bild, că nu îşi poate aminti exact ce s-a întâmplat. Atunci când poliţia a ajuns la locul crimei l-a găsit cu sabia în mână, după ce tot el sunase la numărul de urgenţă.

Bărbatul şi victima lui, 38 de ani, au jucat şah în casa criminalului, care a pierdut. Atunci, beat fiind a luat sabia şi l-a atacat pe învingător. Anchetatorii au găsit o alcoolemie de 2,8 la mie în sângele ucigaşului.