Un băiat de trei ani a fost atacat cu acid, în urma unui complot organizat chiar de tatăl său. Aparent, bărbatul se afla într-o dispută cu soţia sa şi a vrut să aducă dovezi împotriva ei, în instanţă. Incidentul a avut loc la magazinul Home Bargains din Worcester.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a vrut să dovedească faptul că soţia lui nu era capabilă să îngrijeasă corespunzător copilul. Băieţelul de doar trei ani a fost atăcat cu acid organizat de tatăl sau chiar pentru a-i câştiga custodia.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul de taxi se presupune că a complotat cu alte şase persoane ca să „fabrice” dovezi împotriva soţiei sale, pentru a arăta că nu este în stare să aibă grijă de fiul lor.

Victima a suferit arsuri grave pe faţă şi pe braţ, după ce acidul sulfuric a fost pulverizat asupra lui. Incidentul a avut loc în timp ce se afla la cumpărături cu mama lui pentru a găsi cadoul perfect cu ocazia zilei sale de naşteri.

Alte şase persoane au fost acuzate pentru complicitate: Adam Cech, 27 de ani, și Jan Dudi, 25 de ani, ambii din Birmingham; Norbert Pulko, de 22 de ani, din Londra; Martina Badiova, 22 de ani, din Handsworth, Birmingham; Saied Hussini, 41 de ani, din Londra; și Jabar Paktia, de 41 de ani, din Wolverhampton. Toți aceștia neagă afirmația.

"Acest caz se referă la un atac laș asupra unui băiat de trei ani fără apărare, în care el a fost pulverizat cu o soluție de acid sulfuric. La momentul atacului, băiețelul era cu mama sa, cu fratele și sora mai mare. Familia făcuse cumpărături pentru un cadou de ziua de naștere. Ca urmare a atacului, băiatul a suferit arsuri la antebraţul stâng şi la frunte, tratate ulterior la spital. Din fericire, datorită acțiunilor rapide ale unui membru al personalului magazinului, gravitatea rănilor a fost limitată și a avut parte de o recuperare bună” a declarat Jonathan Sees, procuror, în instanţă.

În 2016 soţia bărbatului l-a părăsit, luând cu ea şi cei trei copii pe care îi aveau împreună, intentând ulterior un proces de divorţ. De acolo a început însă lupta pentru custodie.

Până la momentul atacului, bărbatul avea parte de contact cu cei 3 copii, supravegheat, două săptămâni. Cu toate acestea, el şi-a dorit mai mult şi-a făcut o cerere în acest sens, refuzată de soţie.

Astfel, omul a pus la cale un plan pentru a provoca răni tocmai fiului de 3 ani, ca să demonstreze în instanţă că mama sa, fosta lui soţie, nu este capabilă să aibă grijă de copii, sperând ca astfel să obţină el custodia.

De asemenea, bărbatul a ameninţat în trecut că va pune pe cineva să-i omoare soţia şi copiii, spunând că are cunoştinţe care ar face acest lucru pentru el, iar poliţia nu ar afla niciodată cine este vinovatul.

Curtea a fost înştiinţată că tatăl a angajat chiar un detectiv privat să spioneze soția și copiii și să-și urmărească mișcările înainte de atac. El a cheltuit 1.200 de lire sterline pentru detectivi particulari, care au plasat un dispozitiv de urmărire pe maşina mamei în timpul supravegherii ei, conform Daily Mail.

Procesul continuă în cazul bărbatului, multe alte informaţii şocante fiind dezvăluite juraţilor recent, care au legătură cu planul omului de a-şi omorî întreaga familie, din dorinţa de răzbunare pentru pierderea custodiei şi pentru că soţia sa l-a părăsit.