Un băieţel român de 3 ani a fost găsit pe stradă, plângând, la Fiumicino, lângă Roma. Rătăcea de ceva vreme când un trecător l-a remarcat, l-a luat de mână şi a mers cu el la poliţie. 

"L-am luat de pe stradă, era periculos să îl las acolo, dar nu vorbeşte, plânge şi e prea speriat.", le-a spus agenţilor bărbatul care l-a dus pe copil duminică de dimineaţă la sediul poliţiei din Aranova, Fiumicino. Acolo, copilul a reuşit să îşi spună numele şi carabinierii au început să întrebe în zonă dacă cineva îl cunoaşte sau ştie unde stă. 

Articolul continua dupa recomandari

Liniştit de poliţişti, băieţelul a reuşit să spună şi numele părinţilor săi, aşa că oamenii legii au descoperit astfel că el locuia împreună cu familia la mai bine de un kilometru de locul unde fusese găsit. Când au mers acasă la familia românilor, au aflat că mama micuţului îl lăsase în grija fratelui său mai mare, de 11 ani. Ea a plecat la cumpărături, iar tatăl băieţilor era la muncă.

Băiatul de 11 ani al românilor a adormit însă, iar cel mic a deschis uşa de la intrare, a coborât scările şi a ieşit în stradă. A mers printre maşini mai mult de un kilometru, iar când a realizat că s-a rătăcit a început să plângă.

Copilul a fost încredinţat familiei, care însă a fost reclamată de poliţişti unui judecător, fiind acuzată de abandonare a minorului.