Un avion rusesc de luptă s-a prăbuşit în Marea Mediterană după ce a decolat de la o bază din Siria, iar doi cei piloţi au murit, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse, relatează AFP.

”Un Su-30SM rus s-a prăbuşit în Marea Mediterană către ora (Moscovei) 9.45 (şi ora României), în timp ce lua altitudine, după ce a decolat de pe aerodromul de la Hmeimim”, una dintre bazele militare ruse în Siria, a anunţat ministerul, citat de agenţia publică Tass.

Articolul continua dupa recomandari

”Cei doi piloţi au luptat până în ultimul minut pentru a (salva) avionul. Potrivit informaţiilor de la sol, ei au murit”, adaugă ministerul.

Potrivit armatei ruse, una dintre posibilele cauze ale prăbuşirii este ”penetrarea unei păsări în motorul” aeronavei, care ”nu a fost vizată de niciun tir”.

În mod oficial, 86 de militari ruşi au murit în Siria de la începutul intervenţiei Moscovei în Războiul din Siria, în septembrie 2015, în susţinerea lui Bashar al-Assad.

Aproximativ 3.000 de militari ruşi se află în Siria, marea majoritate desfăşuraţi în baza aeriană de la Hmeimim, în nordul ţării.

Sursa: News.ro