Momente cumplite au fost filmate într-un avion plin cu pasageri, aflat în drum spre Elveția la mii de metri altitudine. Turbulenţele violente au rupt centurile de siguranţă şi au aruncat un cărucior plin cu băuturi fierbinţi peste pasageri. Cuprinşi de panică, mulţi au început să plângă şi chiar să se roage, de teamă că vor muri.

Din senin, zborul se transformă în coşmar, la mii de metri deasupra pământului. Turbulenţele violente provoacă un dezastru în aeronavă. Sunt atât de puternice, încât o stewardesă şi căruciorul cu băuturi se izbesc de plafonul avionului.

Articolul continua dupa recomandari

Înspăimântată, o femeie începe să se roage, convinsă că aeronava se va prăbuşi.

"Pilotul a alertat agenţii de manipulare de la sol, pentru ca pompierii aeroportului să fie la faţa locului atunci când ateriza avionul", a transmis conducerea Aeroportului din Basel.

Avionul, care decolase din Kosovo spre Elveţia, a pierdut brusc altitudine, cu 30 de minute înainte de aterizare. 121 de pasageri erau la bord - şi mulţi au început să ţipe de spaimă. Turbulenţele au durat cinci minute, dar au părut interminabile.

Teama a devenit şi mai mare atunci când s-au rupt unele centuri de siguranţă. Iar lichidele fierbinţi au opărit câţiva pasageri. Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, la aterizarea pe aeroportul din oraşul elveţian Basel, au precizat reprezentanţii companiei de zbor din Bulgaria.

Deşi turbulenţele pot fi înspăimântătoare, sunt şanse extrem de mici să provoace o prăbuşire. Însă pot răni grav pasagerii, mai ales dacă nu poartă centura de siguranţă.