Incident incredibil în Israel. Un avion de luptă F-15 al forţelor aeriene militare israeliene a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, după ce a pierdut acoperişul cabinei piloţilor, lăsându-i pe aceştia fără protecţie în faţa vântului puternic şi a frigului extrem, la peste 9.000 de metri altitudine.

Incidentul extrem de rar a avut loc pe 2 ianuarie 2019, în timp ce piloţii israelieni efectuau un zbor de antrenament.

Articolul continua dupa recomandari

La un moment dat, piloţii au văzut cum acoperişul cabinei lor s-a desprins şi şi-a luat zborul, la o altitudine de 9.144 de metri, în condiţiile în care temperatura din exterior era de minus 45 de grade Celsius.

'Suntem fără acoperiş şi vom ateriza în apropierea bazei' din Nevatim, a transmis unul dintre piloţi prin radio, păstrând o voce calmă, dar care era acoperită de zgomotul vântului şi al motorului, reiese în urma difuzării unei înregistrări audio din timpul incidentului.

Aterizarea de urgenţă a avionului de luptă F-15 s-a desfăşurat fără incidente, precizează comunicatul, iar comandantul armatei aerului a ordonat oprirea imediată a tuturor zborurilor de antrenament cu F-15 până la finalizarea anchetei cu privire la acest incident.