Accident aviatic dramatic pe Aeroportul Internațional "Sabiha Gokcen" din Istanbul. Un avion Boeing 737 s-a rupt în două după aterizare. Din cei 177 de pasageri, doar unul singur și-a pierdut viața. Alți 157 au fost răniți.

Fuselajul avionului aparținând companiei aeriene Pegasus s-a dezintegrat pur și simplu la aterizare, după ce piloții nu au reușit să oprească mastodontul pe pistă.

Articolul continua dupa recomandari

Autoritățile turce considerau un miracol faptul că nicio persoană nu și-a pierdut viața, deși cele mai multe au fost rănite, printre care și 12 copii. Între timp, un pasager aflat în stare critică a murit, a anunțat ministrul Sănătății din Turcia.

Potrivit The Sun, avionul zbura pe traseul Izmir - Istanbul. În urma aterizării, acesta a depășit cu peste 60 de metri pista, după care a căzut de pe un teresament pe o autostradă, de la înălțimea de circa 30-40 de metri.

"Accidentul aviativ putea avea consecințe grave. Avionul a aterizat dificil din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cu excepția a unul sau doi pasageri, starea răniților nu provoacă îngrijorare. Și piloții sunt într-o stare de sănătate bună", declara Ali Yerlikaya, guvernatorul Istanbulului, înainte de vestea morții unui pasager.