Un avion al companiei Air Canada, care ar fi trebuit să se deplaseze pe ruta Madrid - Toronto, a fost pus în situaţia de a survola aeroportul din Barajas şi apoi să execute o aterizare de urgenţă.

UPDATE 20:08 - Avionul Air Canada a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Madrid, după două ore de survol, pe pista 32L. Aeronava a pierdut o roată în timpul decolării şi a fost nevoit să se întoarcă.

Articolul continua dupa recomandari

UPDATE, 19.52: Pilotul aeronavei i-a anunţat pe pasageri că aeronava ar urma să aterizeze în aproximativ 30 de minute, respectiv în jurul orei 19.15, ora locală, 20.15 la Bucureşti.

Puteți urmări Live situația de pe Aeroportul Barajas în transmisiunea de pe Facebook-ul Observator (Sursa: AP):

UPDATE, 19.04: Avionul ar urma să efectueze aterizarea de urgenţă la 19.30, ora locală. Forţele de ordine sunt pregătite să intervină în cazul unui scenariu sumbru. Există informaţii conform cărora mai mulţi pasageri au făcut atac de panică, iar atmosfera de la bordul avionului este una extrem de tensionată.

UPDATE, 18.53: Avionul implicat are o vechime de circa 30 de ani. Autorităţile locale au ridicat de la sol un F-18 al armatei spaniole pentru a controla survolul aeronavei Air Canada.

Avionul companiei Air Canada a decolat de pe aeroportul din Madrid având în jur de 130 de pasageri la bord.

Live Video Aeroport Madrid.

Totuşi, conform El Diario, pilotul a reclamat probleme tehnice grave la scurt timp de la decolare.

Se pare că o parte din dispozitivul de aterizare s-a desprins şi a pătruns într-unul dintre motoare, avariindu-l grav.

Pilotul a solicitat eliberarea uneia dintre pistele aeroportului, pentru a încerca o aterizare de urgenţă.

Însă, pentru a efectua o asemenea manevră, avionul trebuie să consume o mare parte din combustibilul avut, mutare care i-ar permite să ajungă la o greutate optimă.

Se estimează că avionul trebuie să survoleze Madridul pentru aproximativ trei ore înainte de a se încerca aterizarea de urgenţă.

Pista de aterizare repartizată avionului Air Canada ar urma să fie eliberată complet, doar câteva echipaje de salvare urmând a se afla în zona respectivă, conform protocolului stabilit pentru un asemenea moment.