Un avion de pasageri care se îndrepta spre Amsterdam a fost deturnat de la traseu şi a aterizat de urgenţă în Portugalia, din cauza unui rus care mirosea urât. Echipajul a luat decizia după ce unor pasageri li s-a făcut rău din cauza mirosului insuportabil.

Avionul companiei olandeze Transavia decolase din Spania, din Gran Canaria şi urma să ajungă în aproximativ 5 ore la Amsterdam. Însă călătoria a fost dată peste cap de un pasager rus care, se pare, nu se spălase de multă vreme.

Articolul continua dupa recomandari

Piet van Haut, un pasager belgian, a povestit scenele tragi-comice petrecute la bordul Boeingului 737 chiar de la plecarea de pe aeroportul din Las Palmas.

"Am fost ultimul pasager care a urcat în avion. Bărbatul, un rus, era în faţa mea şi mirosea teribil. Din momentul în care a intrat în avion, oamenii au început să comenteze şi s-au repezit la bagajele de mână căutând batiste sau ceva să poată să ţină la nas", povesteşte belgianul.

Situaţia a devenit foarte serioasă, iar membrii echipajului, în căutarea unei soluţii, l-au invitat pe pasagerul urât-mirositor să stea în partea din spate a avionului, pe ultimele locuri.

"Pasagerii din ultimele 6 rânduri s-au mutat în grabă mai în faţă. O stewardesă a venit de 9 ori, încercând să aerisească. A dat cu parfum, dar mirosul teribil nu voia să dispară", povesteşte Piet van Haut.

Lucrurile s-au complicat când unii pasageri au dat semn că leşină sau au vomat. Disperaţi, cei din echipaj l-au luat pe pasagerul rus şi l-au izolat în toaletă. Dar mirosul nu a dispărut, aşa că pilotul a luat decizia radicală, anunțând că această cursă nu mai poate continua şi că avionul va ateriza de urgenţă la Faro, în sudul Portugaliei.

Traseul urmat de avionul care a aterizat de urgenţăVezi 2 imagini în Galerie

După aterizare, nu doar rusul urât-mirositor, ci toţi pasagerii au fost invitaţi să coboare.

"O echipă a urcat ca să cureţe tot avionul. Abia după aceea am putut relua călătoria", spune belgianul van Haut.

Avionul a ajuns la destinaţie cu o întârziere de 2 ore.