Avioanele de pasageri care încalcă spaţiul aerian al Rusiei ar putea fi în pericol de-a fi doborâte. Ministerul Apărării rus a prezentat noul act normativ, care ar fi fost postat pe site-ul guvernului de la Moscova.

Ministerul Apărării rus a pregătit un proiect de act normativ care permite doborârea avioanelor de pasageri în cazul în care acestea încalcă spaţiul aerian al Federaţiei Ruse.

Articolul continua dupa recomandari

Actul normativ 'cu privire la procedura de utilizare a armelor şi echipamentului militar pentru protecţia frontierei de stat a Federaţiei Ruse în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse' a fost postat pe site-ul guvernului de la Moscova.

Conform textului de act normativ, avioanele de pasageri care încalcă spaţiul aerian al Rusiei ar putea fi doborâte în cazul în care nu reacţionează la semnalele de avertizare şi la focurile de avertisment, dacă zborul lor riscă să ducă la decese în masă, la catastrofe ecologice sau la un atac asupra unor obiective strategice,

Armata rusa ar trebui să reacţioneze chiar şi în cazul în care o aeronavă neidentificată se apropie la o distanţă mai mică de 50 de kilometri de graniţa Federaţiei Ruse.

Atunci când acesta este un avion militar, intrat ilegal în spaţiul aerian rusesc, el trebuie forţat să aterizeze pe un aeroport rusesc sau determinat să părăsească spaţiul aerian al Rusiei, iar în cazul în care nu răspunde la semnale, să fie doborât.