Marea Britanie nu este protejată pe deplin împotriva terorismului şi un atac similar celor produse recent în Europa continentală este o problemă de “când, nu de dacă”, a declarat şeful poliţiei londoneze Bernard Hogan-Howe duminică, transmite agerpres.ro.

Avertismentul şefului poliţiei metropolitane reflectă starea actuală “gravă” a ameninţării terorismului internaţional ca urmare a atacurilor în Germania şi Franţa, unele dintre ele revendicate de militanţi islamişti.

Articolul continua dupa recomandari

Hogan-Howe a recunoscut că populaţia britanică este din ce în ce mai neliniştită că ea ar putea fi următoarea ţintă.

“Simt şi înţeleg această teamă şi, în calitate de ofiţer de poliţie responsabil să previn un astfel de atac, ştiu că vreţi să vă dau asigurări. Mă tem că nu pot face asta în întregime”, a spus şeful poliţiei londoneze.

“Nivelul nostru de ameninţare a fost ‘grav’ în ultimii doi ani şi a rămas aşa. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil, puteţi spune că este vorba de când, şi nu dacă” va avea loc, a mai mărturisit el.

Conform The Sunday Times, serviciile secrete britanice investighează cel puţin patru cazuri legate de pregătirea unor acte de terorism în Regatul Unit, pe fondul recrudescenţei fără precedent a extremismului islamic.