Generalul Sorin Gabriel Cozma, şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, afirmă că “DAESH (Statul Islamic – n.red.) e cel mai puternic brand creat de terorism” şi că “Indiciile arată că DAESH pregăteşte un atac de mari proporţii, inedit”.

“Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite să se numească stat. DAESH e o mutaţie genetică a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH aparţine erei Facebook şi Twitter”, spune Sorin Gabriel Cozma.

Articolul continua dupa recomandari

“Al-Qaeda îşi conduce franşizele de la distanţă, practică un management pasiv. DAESH se implică în viaţă de zi cu zi, face transfer de know-how şi resursă umană către franşiză, practic management activ. Al-Qaeda încearcă, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acţionează cu o violenţă nejustificată, nediscriminând între cei vizaţi de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, a afirmat oficialul SRI.

El mai spune că “Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamică la Islamizarea Radicalizării. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arată cu DAESH pregăteşte un atac de mari proporţii, inedit.”