Proteste violente şi confruntări cu poliţia au izbucnit în mai multe regiuni din Ucraina, după ce un e-mail transmis în masă, care pretindea că aparţine ministerului Sănătăţii din Ucraina, a răspândit informaţia falsă potrivit căreia ar exista 5 cazuri de coronavirus în ţară.

Mesajul a fost expediat chiar în ziua în care un avion a adus în Ucraina cetăţeni evacuaţi din China, din cauza epidemiei de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Avionul a aterizat la Harkov, în estul Ucrainei, iar de la aeroport oamenii au fost luați cu șase autobuze pentru a fi duși la spitalul din Novi Sanjari, relatează BBC News.

Înspăimântaţi, protestatarii au atacat cu pietre autobuzele şi au dat foc baricadelor improvizate.

Mai mult, sute de oameni au blocat accesul în spitalul unde persoanele evacuate din China urmau să fie ţinuţi în carantină timp de 14 zile.

Mesajul fals a fost transmis din afara Ucrainei

Email-ul pretins a fi transmis de ministerul ucrainean al Sănătăţii a fost expediat din afara ţării, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei într-un comunicat.

Potrivit buzzfeednews.com, doar doi cetăţeni ucraineni sunt infectaţi cu virusul din China, iar aceştia se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess, în Japonia.

Alte 115 persoane au murit din cauza coronaviruslui joi, în provincia chineză Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor, numărul deceselor din această provincie ridicându-se la 2.144.

În întreaga Chină s-au înregistrat  2.236 de decese provocate de coronavirus, cărora li se adaugă cele 11 decese înregistrate în afara Chinei.

Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate este 76.691.